Over Ons

Jachthaven van Wijk Woubrugge is een onderdeel van de Woubrugse Jachtwerf G. van Wijk en Zoon.

Rijke historie 646-580

In 1847 begon overgrootvader Boot in Woubrugge Scheepswerf De Dageraad, ook wel bekend als Scheepswerf Boot waar hij voor de toen nog zeilende vrachtvaart houten schuiten en tjalken bouwde. In 1902 werd overgegaan tot het bouwen van tjalken en klippers in ijzer; en binnenvaartuigen, duwboten en coasters (tot wel 65 meter) in staal. Vaart u op het IJsselmeer of op de Wadden, dan kunt u meerdere, in die tijd door de overgrootvader van van Wijk gebouwde, tjalken of klippers tegenkomen.

Woubrugge Scheepswerf Dageraad Boot van Wijk

In 1930 wilde de vader van Bouw van Wijk, Gerrit van Wijk en zijn moeder Jo Boot, zich toeleggen op de jachtbouw, Gerrit verliet ‘Scheepswerf De Dageraad’ om aan de noordkant van Woubrugge zijn eigen jachtwerf te beginnen, de Woubrugse Jachtwerf G. van Wijk en Zoon. Zo startte van Wijk in samenwerking met de scheepswerf van de familie Boot de bouw van de Wibo’s. De Woubrugse Jachtwerf G. van Wijk en Zoon heeft ruim 3200 houten en stalen zeil- en motorjachten gebouwd voor binnenlandse en buitenlandse opdrachtgevers. De jachten werden gebouwd naar ontwerpen van zowel nationaal als internationaal bekende jachtontwerpers. Ook werden toen al houten vletten en sloepen geleverd.

In 1958 werd Bouw van Wijk eigenaar van de jachtwerf. Met de Wibo-serie introduceerde Van Wijk het seriematig bouwen van stalen kajuitzeiljachten in verschillende modellen. Totaal zijn er circa 2200 Wibo-zeiljachten gebouwd die over de hele wereld te vinden zijn. Tevens bouwde van Wijk in serie circa 300 Braassemkruisers, eveneens in verschillende modellen. 646-580

WIBO van Wijk Woubrugge

In 1986 is het bedrijf gestart met het ontwikkelen en produceren van Van Wijk motorsloepen, hiermee werd een trend gezet die ervoor heeft gezorgd dat deze markt een van de grootste is in de Nederlandse watersportbranche. Na meer dan 40 jaar met hart en ziel werkzaam te zijn geweest op de werf, nam Bouw van Wijk Sr. afscheid.

In 1998 is Van Wijk motorsloepen overgenomen en voortgezet door Van Wijk Maritiem, Peter van Wieringen en Jacqueline Goverse, waar wij een heel prettige samenwerking mee hebben.

Bouw van Wijk Jr., inmiddels vijfde generatie watersport ondernemer in Woubrugge, heeft vanaf 1999 de jachthavens van de Woubrugse Jachtwerf G. van Wijk en Zoon voortgezet.

In 2004 is de overdekte jachthaven gebouwd, een totaal nieuw gebouwde sloepenhaven in de gemeente Kaag en Braassem. De jachthaven aan de Wijde Aa is in zijn geheel overdekt. Deze jachthaven staat bekend onder de naam “Overdekte Jachthaven Woubrugge”.

In 2008 werd de jachthaven op de kruising van de Woudwetering, Wijde Aa en Braassemermeer, beter bekend als “Jachthaven Woubrugge” totaal vernieuwd.
Dit is de grootste jachthaven, totaal ruim 1,1 hectare op een geweldig mooie locatie.

Sinds 2011 zijn wij op de Jachtwerf gestart met het nieuwe concept “Droge Jachthaven” waar de boten permanent op het droge staan en eenvoudig te water worden gelaten wanneer gevaren wordt, dus een besparing op uw onderhoud en meer plezier van uw boot.

Onze jachthaven biedt alle services die bij een jachthaven horen en wij hebben de kennis en expertise om te zorgen voor optimaal plezier van uw boot. U kunt bij ons terecht voor de huur van de ligplaats, onderhoud aan de boot, hellingen, transport etc. etc.,  tot een hapje en een drankje en als het even moet doen wij de afwas voor u. Kortom, ons team staat voor u klaar!

Neem graag contact met ons op voor meer informatie over de mogelijkheden op onze jachthavens.

Jachthaven van Wijk Woubrugge

– Team Woubrugge neemt deel aan het nationaal Regenboogevenement,

http://www.regenboogevenement.nl

REGENBOOG WOUBRUGGE van Wijk Regenboog Rvenement

– Monotype XV H-31, Adrenaline, ijszeilen, www.monotype-xv.nl

Bouw van Wijk-ijszeilen

– Eikenhouten Tjotter Earrebarre restauratie, een rijke historie

tjotter platbodem earrebarre restauratie tjotter woubrugge eikenhouten platbodem